top of page

Museu de Granollers

Actualizado: 10 dic 2018

El passat dilluns 26 de Novembre vam visitar al Museu de Granollers una instal·lació titulada 224, relacionada amb l’aniversari del bombardeig de Granollers. Es tracta d’una experiència visual i sonora creada per Vicenç Viaplana i Helena Pielias, que et convida a entrar dins i et fa reflexionar d’una manera molt personal.

En aquesta instal·lació hi ha una pasarela per on passa l’espectador, i als costats hi ha cossos de diferents edats embolicats amb llençols blancs, tants com morts va provocar aquell bombardeig. Al final de la passara hi ha imatges i diferents missatges escrits que et feien preguntar-te. De mentres hi ha diferents efectes sorolls ensordidors que recorden a avions i que et transporten a aquell moment. Però una cosa que no havia vist fins que ens ho van explicar és que comença des de fora, es a dir que al carrer pots veure tota la instal·lació i una fotografia des de vista d’ocell de granollers, la visió dels bombarders, més endavant tenim una foto més aprop i així seguidament fins a apropar-nos als cossos. La llum també juga un paper important creant dramatismes però és complicat apreciar-la ja que entra molta llum a la sala des de la finestra. Un joc molt interessant és que al final de la passera, esperes que hi hagi més instal·lació o sortir per un altre lloc, però no ho permet, i després d’haver reflexionat amb les preguntes, has de tornar a passar pel mateix lloc i tornar a mirar els cossos. Aquests porten llençols blancs perquè és un procediment molt comú en les guerres i perquè tampoc volien mostrar la crueltat dels fets explícitament, sino fer pensar, i també és una de les raons de perquè no van portar la instal·lació al carrer, per no ofendre als familiars de les víctimes del bombardeig.

Tot això ens ho van explicar ells en una petita explicació de la exposició que havien ideat.


Entradas Recientes

Ver todo

CAN FRAMIS, 23 de Novembre

El 23 de Novembre vem visitar Can Framis de la Fundació Vila Casas. Es tracta d’un espai rehabilitat d’una vella fàbrica tèxtil del...

Comments


bottom of page